Start van hoofdcontent

Misdaad

nl

Vier personen gepakt op verdenking van rijschoolfraude

11 maart 2021, 16.10 uur · Aangepast 11 maart 2021, 16.40 uur · Door Redactie

De politie heeft afgelopen week in Zuidoost vier mensen aangehouden in een onderzoek naar rijschoolfraude. De verdachten worden in verband gebracht met identiteitsfraude, oplichting, valsheid in geschrift en het onbevoegd geven van rijlessen.

Het gaat om drie mannen in de leeftijd van 53, 43 en 37 jaar en een vrouw van 32 jaar. De verdachten zijn aangehouden op verschillende plekken in Zuidoost. Door hun handelen zijn er leerlingen die les hebben gekregen van onbevoegde rijinstructeurs en achteraf onterecht een rijbewijs hebben gekregen.

Look-a-likes

Het onderzoek werd in januari 2020 gestart, nadat er in korte tijd meerdere mensen werden aangehouden voor het geven van rijles met een valse bevoegdheidspas in Zuidoost. Nadat de politie hierover contact opnam met het Centraal Bureau voor Rijvaardigheid (CBR) bleek dat zij in de afgelopen jaren al meerdere malen aangifte hebben gedaan van identiteitsfraude bij de politie. Het CBR gaf ook aan dat er soms een look-a-like namens iemand andere en theorie- of praktijkexamen volgde. Dit kwam regelmatig voor in de omgeving van Zuidoost.

De agenten en het CBR zagen een verband tussen de aangiftes van het CBR en de aanhoudingen van de politie. De politie vermoedt dat een vaste groep personen op grote schaal fraude pleegt rondom het geven van rijles en het behalen van rijbewijzen.

Tijdens het onderzoek zijn er ook vier lesauto's, contant geld en meerdere valse ID-bewijzen in beslag genomen. Op dit moment zitten de vier verdachten niet meer vast, maar blijven ze wel verdachte in deze zaak. De politie sluit niet uit dat er nog meer verdachten worden aangehouden.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938