Start van hoofdcontent

Stad

nl

Schrijfster Lale Gül weg uit ouderlijk huis

19 maart 2021, 18.38 uur · Aangepast 19 maart 2021, 20.30 uur · Door Redactie

De 23-jarige schrijfster Lale Gül heeft het huis van haar ouders verlaten. Ze zegt dat ze het contact met haar familie noodgedwongen heeft verbroken.

Dat vertelt ze tegen Het Parool. "Ik ben door mijn familie verstoten. De pleuris brak helemaal uit toen ik door Geert Wilders werd geprezen. Hij noemde me een held of zo. Dat was de druppel."

Gül schreef een boek over haar streng islamitische omgeving en haar familie. Daarna werd ze bedreigd en wilden haar moeder niet meer met haar praten. De schrijfster woont nu tijdelijk bij een kennis en hoopt snel een eigen woning te kunnen vinden. "Burgemeester Halsema heeft gezegd dat ze haar best voor me gaat doen, en dat ik in aanmerking kom voor urgentie", zegt ze tegen de krant.

Wilders deed de uitspraak tijdens een debat in het televisieprogramma EenVandaag. Hij is niet de enige politicus die Gül steunt. Een manifest is inmiddels 7800 keer ondertekend, onder meer door premier Mark Rutte, SP-partijleider Lilian Marijnissen en CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938