Start van hoofdcontent

Misdaad

nl

Opnieuw woning beschoten in Dijkmanshuizenstraat in Noord

20 maart 2021, 20.40 uur · Aangepast 20 maart 2021, 21.26 uur · Door Redactie

Op een woning in de Dijkmanshuizenstraat in Noord zijn vanavond een of meerdere schoten gelost. De politie heeft een verdachte aangehouden. Niemand raakte gewond. In de straat is het al langer onrustig.

De politie werd rond 20.15 uur gealarmeerd over de schietpartij. Via Burgernet werd gezocht naar een man van 18 tot 22 jaar en ongeveer 1,80 meter lang. Hij droeg een zwarte jas en een zwarte broek en ging er vandoor op een herenfiets met een rekje. Kort daarna is in de omgeving een verdachte aangehouden.

Twee nachten geleden werd er ook al op die woning geschoten. Buurtbewoners werden gisteren met een brief van de gemeente op de hoogte gesteld dat het cameratoezicht in de straat naar aanleiding van een incident opnieuw werd ingesteld. Vermoedelijk gaat het om de beschieting van twee nachten geleden.

Afgelopen oktober stelde burgemeester Femke Halsema in de straat ook cameratoezicht in, nadat een woning was beschoten en er twee explosies hadden plaatsgevonden. Dat cameratoezicht werd afgelopen januari stopgezet. In verband met die explosie werd toen een 18-jarige Amsterdammer aangehouden.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938