Start van hoofdcontent

Stad

nl

Nieuwe buurtteams in de stad moeten vragen om hulp makkelijker maken

2 april 2021, 11.28 uur · Door Redactie

Sinds deze week opereren er 33 buurtteams in de stad. Hier kunnen kunnen mensen met al hun vragen terecht over zorg, wonen, gezondheid, werk, geld of veiligheid. De gemeente wil op deze manier het vragen om hulp makkelijker maken. Vanaf nu kunnen buurtbewoners samen met de medewerkers van het buurtteam op zoek naar een passende oplossing voor hun problemen en zorgen.

Volgens Simone Kukenheim, wethouder Zorg, worden mensen nu vaak van het kastje naar de muur gestuurd. "Dat gebeurt zeker als het niet helemaal duidelijk is waar mensen mee zitten. Daarnaast is het soms ook moeilijk om te kiezen waar je met je probleem heen moet", zegt Kukenheim. Dat moet met de komst van de buurtteams een stuk makkelijker worden. "Dan heb je één duidelijk punt waar je heen kan gaan. Dat is fijn voor Amsterdammers." 

Quote

"Als er destijds buurtteams waren geweest, had ik er zeker gebruik van gemaakt"

Daan, ervaringsdekundige buurtteam

Daan werkt als ervaringsdeskundige bij het buurtteam in Nieuw-West. Toen hij zelf ondersteuning nodig had, lukte het Daan niet om snel de juiste hulpverlening te vinden. "Als er destijds buurtteams waren geweest, had ik er zeker gebruik van gemaakt", zegt Daan. "Ik voelde me in de zorg die ik kreeg niet serieus genomen. Daarnaast had ik ook meer zorg nodig, maar ik wist niet hoe ik daaraan moest komen." Hij werd door zijn zoektocht meer gespannen dan hij al was. "Ik denk dat een buurtteam in staat is die spanning weg te nemen."

Volgens de coördinator van buurtteam Nieuw-West kunnen de vragen zeer uiteenlopend zijn: "Het kan gaan over hulp bij het invullen van formulieren, tot vragen over meerdere levensgebieden."

Heb je zelf vragen of hulp nodig? Kijk dan ook www.buurtteamamsterdam.nl.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938