Stad

NL
V

Opnieuw afspraken voor prikken met AstraZeneca-vaccin afgezegd

2 april 2021, 17.33 uur · Aangepast 2 april 2021, 17.44 uur · Door Redactie

Mensen die jonger dan zestig jaar zijn krijgen de komende dagen geen AstraZeneca-vaccin. Dat heeft minister Hugo de Jonge besloten. Het gaat om een voorzorgsmaatregel.

Aanleiding voor het besluit zijn nieuwe meldingen over gevallen van uitgebreide trombose in combinatie met een laag aantal bloedplaatjes na vaccinatie met het AstraZeneca-vaccin. Het gaat om vijf meldingen in Nederland bij vrouwen tussen de 25 en 65 jaar. Een van hen is overleden.

Andere landen

Dit soort meldingen kwamen eerder ook uit andere EU-landen. Of er inderdaad een causaal verband met het vaccin is wordt onderzocht.

"Ik vind het van groot belang dat ook de Nederlandse meldingen goed worden onderzocht", laat De Jonge weten. "We moeten het zekere voor het onzekere nemen, en daarom is het verstandig om nu uit voorzorg even op de pauzeknop te drukken. Maar alleen voor de mensen onder de 60 jaar."

Bericht

Afspraken voor vaccinatie met het AstraZeneca-vaccin voor iedereen onder de 60 jaar, dus tot en met 59 jaar oud, worden afgezegd. Mensen krijgen daarover bericht.

Ongeveer drie weken gelden werd het vaccineren met AstraZeneca ook stilgelegd. Een paar dagen later werd besloten om verder te gaan

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938