Start van hoofdcontent

Stad

nl

Hoogleraren te water voor kwaliteit onderwijs: "Er is echt meer geld nodig"

6 april 2021, 17.58 uur · Door Redactie

Hoogleraren van verschillende universiteiten in het land hielden vandaag een protest. Zo ook een aantal hoogleraren van de Vrije Universiteit in Buitenveldert. Zij willen 1,1 miljard euro van de regering omdat de kwaliteit van het onderwijs enorm onder druk staat. 

"Het probleem is dat sinds 2000 de studentenaantallen ruim verdubbeld zijn maar de financiering niet is meegegroeid", vertelt dr. Ida Sabelis. "Dat leidt tot verarming van het wetenschappelijk onderwijs en tot enorme druk op alle medewerkers."

"Willen wij op het niveau onderwijs geven en vooraanstaand  internationaal onderzoek blijven doen, dan is er gewoon meer geld nodig", zegt prof. dr. Ben Crum. "Dan ben ik bang dat het hoger onderwijs niet meer het hoger onderwijs kan heten."

Hoogleraren te water in de Hofvijfer - AT5 Tiplijn

Te water

Naast de kleinschalige protesten bij de universiteiten ging een grotere groep hoogleraren vandaag ook richting Den Haag voor een landelijk protest. Daar gingen ze letterlijk de Hofvijfer in om te laten zien dat het water ze nu echt tot aan hun lippen staat. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938