Start van hoofdcontent

Stad

nl

Asfalteerwerkzamheden Overtoom uitgesteld vanwege het weer

9 april 2021, 15.57 uur · Aangepast 12 april 2021, 09.47 uur · Door Redactie i.s.m. Gemeente Amsterdam en Bouwinvest

Het asfalt van de rijbanen op de Overtoom wordt vernieuwd. De weg is een belangrijke verkeersader door de stad en dat is te zien aan het wegdek. De werkzaamheden zouden vorige week van start gegaan maar zijn vanwege het weer uitgesteld. 

AT5

''Het asfalt wat er nu ligt is versleten'', legt omgevingsmanager Chris Seinen uit in het AT5-programma Het Verkeer. ''Daarom gaat de bovenste laag vervangen worden zodat er weer veilig en comfortabel gereden kan worden.'' Voorbijgangers die we spreken begrijpen dat de Overtoom aangepakt moeten worden maar zien wel op tegen de afsluiting. ''Zoals het er nu bij ligt mag er wel wat aan gebeuren'', vertelt een man op de scooter. ''Maar het is wel vervelend want ik kom hier vaak langs voor mijn werk dus dat wordt omrijden'', voegt hij er aan toe.

Slijtage asfalt Overtoom
Quote

''Asfalteren gaat slecht onder bepaalde weersomstandigheden''

oscar coesel, toezichthouder

De werkzaamheden zouden deze week van start gaan maar zijn uitgesteld. ''Asfalteren gaat slecht onder bepaalde weersomstandigheden. Denk aan kou, wind en neerslag'', legt toezichthouder Oscar Coesel uit. ''En laten we alle drie nou net in overmaat hebben gehad afgelopen week. Daarom hebben we het asfalteren moeten uitstellen.'' Het is nog niet bekend wanneer de werkzaamheden wel kunnen beginnen.

Dat de werkzaamheden nog een keer uitgesteld moeten worden was nog niet bekend tijdens de opnames van Het Verkeer.