Stad

NL
V

De Straten op het Mijehof: "De woonkamer is belangrijker dan de Tweede Kamer"

13 april 2021, 21.00 uur · Aangepast 14 april 2021, 13.04 uur · Door Redactie

In De Straten van Amsterdam trekt AT5 de stad in op zoek naar bijzondere verhalen van Amsterdammers uit alle hoeken van de stad. In deze aflevering bezoeken we Mijehof in Zuidoost.

Hier zijn de buurtgenoten geen vreemden van elkaar. Sterker nog, ze vormen hier een hechte gemeenschap. IJvon maakt actief onderdeel uit van deze gemeenschap door klaar te staan voor mensen als ze een schouder nodig hebben om op uit te huilen. Volgens haar buurman Orville is zij het Orakel van Mijehof, omdat zij alles weet van iedereen in de buurt. Maar klopt dit ook?

Orville, een andere Mijehof bewoner, zorgt ervoor dat dit gemeenschappelijke gevoel niet alleen geldt voor Mijehof maar voor heel Zuidoost. Dit uit zich onder andere in het project Vitamine V, waarbij vaders van verschillende culturen met elkaar in contact worden gebracht om te praten over ouderschap. Zelf ervaart hij dagelijks het belang van een goede band, als hij zijn moeder Hannah Belliot opzoekt. 

Moenira raakte geïnspireerd door haar vader Röel Luqman en zette de stichting Life Skills op. Onder het genot van een zelfgemaakt hapje luisteren we naar het zelfgeschreven volkslied van Orville, dat sprekend is voor het gevoel dat heerst in de straat.

De Straten van Amsterdam is ook op  YouTube  te vinden. Al meer dan duizend keer klopte De Straten van Amsterdam aan bij Amsterdammers. Dat deden we door heel Amsterdam. Op deze kaart  zie je waar we allemaal zijn geweest!