Stad

NL
V

Terugkijken: de persconferentie van Mark Rutte en Hugo de Jonge

13 april 2021, 19.01 uur · Aangepast 13 april 2021, 20.25 uur
Door Redactie · Foto: AT5

Premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge hebben vanavond weer een persconferentie over de maatregelen die de verspreiding van het coronavirus tegen moeten gaan. Er werden weinig versoepelingen aangekondigd, de besmettingscijfers zouden nog te hoog zijn.

Kijk de persconferentie hier terug:

Live: persconferentie Mark Rutte en Hugo de Jonge

Kijk hier live de persconferentie van Mark Rutte en Hugo de Jonge

Posted by AT5 on Tuesday, April 13, 2021

De minister van Volksgezondheid, Hugo de Jonge, liet gisteren al weten dat er niet versoepeld kan worden zolang de piek van de derde golf nog niet is bereikt.

De afgelopen week is het landelijke aantal besmettingen met zes procent gestegen. De meest recente coronacijfers laten zien dat de meeste besmettingen, waarvan de oorzaak te herleiden is, worden opgelopen in de thuissfeer, zo'n 80 procent.

Halsema wil terrassen open

De roep om het openen van de terrassen werd de afgelopen week steeds groter. Samen met de andere burgemeesters van de G4, deed burgemeester Halsema een dringend beroep op het kabinet om de terrassen zo snel mogelijk te openen. "In de dichtbevolkte gebieden hebben inwoners de buitenruimte hard nodig." Juist om besmettingen te voorkomen moeten de buitenruimtes op een beheerste manier worden heropend, vinden de burgemeesters.

De enige versoepeling die tijdens deze persconferentie wordt verwacht, is dat de bso's vanaf maandag weer open mogen. Andere versoepelingen zullen naar verwachting op z'n vroegst op 28 april doorgang vinden.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938