Politiek

NL
V

WTC wil nog groter worden: "Vertrouwen dat vraag naar kantoorruimte op Zuidas blijft"

14 april 2021, 19.18 uur · Aangepast 14 april 2021, 19.30 uur · Door Redactie

De eigenaar van het World Trade Center (WTC) Amsterdam aan de Strawinskylaan op de Zuidas wil nog verder gaan uitbreiden. Dat laat wethouder Victor Everhardt vandaag in een brief aan de gemeenteraad weten. Buurtbewoners worden deze week bijgepraat.

Google Streetview

Sinds 2018 wordt er al gewerkt aan een nieuwe toren met 22 verdiepingen. De toren moet in 2022 af zijn. Daarna wil de eigenaar, CBRE Global Investors, meer gaan bouwen. Everhardt laat weten dat er samen met de gemeente gekeken wordt naar de haalbaarheid van een nieuwe uitbreiding aan de zuidzijde, bij het Mathijs Vermeulenpad.

Belangrijk signaal

"CBRE Global Investors heeft vertrouwen dat de vraag naar kantoorruimte in Amsterdam, zeker op Zuidas, blijft groeien", stelt Everhardt. "Het is een belangrijk signaal, juist tijdens economisch zware tijden, dat de stad ook op de langere termijn een grote aantrekkingskracht blijft houden."

De uitbreiding van het WTC zal dan grenzen aan station Zuid. Everhardt vindt dat niet erg. Het station moet door het project Zuidasdok "een prominente entree van de stad en een nog belangrijker nationaal én internationaal openbaar vervoersknooppunt" worden. De wethouder schrijft dat de gemeente de ambitie heeft om te "verdichten" bij dit soort grote stations.

Impact op omgeving

Als het bouwproject inderdaad te realiseren blijkt, dan zou het van start kunnen gaan in de eerste helft van 2023 en halverwege 2026 worden afgerond. "De realisatie heeft uiteraard impact op de directe omgeving. Om de buurt goed te informeren wordt op 19 april een online informatiebijeenkomst georganiseerd. Hier zullen de gemeente, de belegger en de architect een toelichting geven aan omwonenden", laat Everhardt weten.

De gemeenteraad zal later dit jaar ook een "uitgebreide toelichting" krijgen.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938