Start van hoofdcontent

Stad

nl

Man gewond door steekpartij bij Amstelstation, traumahelikopter geland

15 april 2021, 20.04 uur · Aangepast 16 april 2021, 08.52 uur · Door Redactie

Bij een steekpartij op een van de bushaltes bij het Amstelstation is vanavond een man gewond geraakt. Er is een traumahelikopter geland. 

De hulpdiensten werden rond 19.45 uur gealarmeerd. Er werd ook een politiehelikopter ingezet. De traumahelikopter is geland op de Weesperzijde. De arts van het mobiel medisch team is daarna door de politie naar het station gebracht. 

Opgepakt

Een woordvoerder van de politie zegt dat er in totaal drie verdachten zijn. Twee verdachten zijn op metrostation Spaklerweg opgepakt. Volgens een buurtbewoner gebeurde dat na een achtervolging.

Een derde verdachte wordt nog gezocht. Het metroverkeer werd daarom stilgelegd. Het signalement van de dader is via Burgernet verspreid. Om 20.35 uur liet het GVB weten dat de metro's weer gingen rijden, maar dat reizigers nog wel rekening moeten houden met vertraging. 

Aanspreekbaar

Het slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De politiewoordvoerder zegt dat de man aanspreekbaar was.

De politie heeft de bushaltes afgezet voor onderzoek. 

AT5

Vanmiddag vond er ook al een steekpartij plaats in de stad. Op Dubbelink in Zuidoost werd een minderjarig meisje neergestoken. Een ander minderjarig meisje zou de dader zijn, zij is opgepakt. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938