Misdaad

NL
V

Tweede verdachte aangehouden op verdenking van doodschieten onschuldige Roudile Paquay

16 april 2021, 15.35 uur · Door Redactie

De politie heeft een 31-jarige Amsterdammer aangehouden die in verband wordt gebracht met de dood van de 29-jarige Roudile Paquay. Hij kwam op 14 februari bij een schietpartij op het Van Limburg Stirumplein in de Staatsliedenbuurt om het leven. Een andere man raakte gewond. Onlangs werd al een 33-jarige man uit Almere aangehouden in deze zaak.

Luuk Koenen

De politie houdt er sterk rekening mee dat Paquay en de gewonde man onschuldige slachtoffers zijn. De 31-jarige Amsterdammer werd aangehouden in zijn woning. De precieze rol van de verdachte wordt nog onderzocht. 

Een dag na de schietpartij werd al bekend dat Paquay geen bekende van de politie was. Ook gaf de politie aan dat er vermoedelijk een ruzie had plaatsgevonden waar het slachtoffer niet direct bij betrokken was.

SMS-bom

De politie heeft vorige week een zogenoemde SMS-bom gestuurd. Dat houdt in dat iedereen die rond de tijd van de schietpartij op of in de omgeving van het Van Limburg Stirumplein was, een SMS heeft gekregen met het verzoek om die avond naar Opsporing Verzocht te kijken. 

In totaal zijn nu vier verdachten aangehouden in deze zaak: een man van 29 en een vrouw van 20 uit Amstelveen, een 33-jarige man uit Almere en sinds vandaag een 31-jarige man uit Amsterdam.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938