Start van hoofdcontent

Stad

nl

Vrouwen uit de Westerparkbuurt delen dagelijks maaltijden uit tijdens ramadan: "Vanuit het hart"

17 april 2021, 20.58 uur · Door Redactie

Normaal gesproken kookt de stichting Samen Sterk Vrouwen West wekelijks een maaltijd voor minder bedeelde Amsterdammers, maar tijdens ramadan doen ze het dagelijks in de keuken van restaurant Pacific. "Op het menu staat vandaag gemarineerde kip, wortelen, erwten en aardappelen", vertelt Darifa Benhadhoum van Samen Sterk Vrouwen West.

Samen Sterk Vrouwen West is een vrijwilligersorganisatie voor en door vrouwen uit de Westerparkbuurt. Tijdens deze ramadan in corona-tijd hebben ze besloten maaltijden te gaan koken en uit te delen aan mensen die ze nodig hebben. De vrijwilligers merken dat de daklozen er baat bij hebben. "Ze gingen buigen en zeiden bedankt", vertelt Benhadhoum. "Ze waren heel blij."

"Wij zijn alle mensen van deze stichting heel erg dankbaar", vertelt een dakloze ."Heel goed omdat op deze manier mensen toch kunnen deelnemen aan hun geloof", vertelt een andere man. 

De vrouwen zijn begonnen met het dagelijks uitdelen van tweehonderd maaltijden, maar dat zijn er inmiddels al driehonderdvijftig. "Elke dag doen wij er meer", zegt Darifa Benhadhoum glimlachend.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938