Start van hoofdcontent

Stad

nl

Museumplein vanaf deze week op slot voor vervanging grasveld

20 april 2021, 17.56 uur · Door Redactie

Het Museumplein zal de komende jaren worden gerenoveerd. In de eerste fase van de renovatie zal het grasveld en de ondergrond op Museumplein worden vervangen. Dit betekent dat acht weken het grasveld en veel van de aangelegen bankjes niet toegankelijk zullen zijn voor publiek. Vandaag ging de renovatie officieel van start, maar bewoners en bezoekers wisten het grasveld nog te vinden.

Voor de renovatie zullen bankjes en lantaarns op het plein worden vervangen, de fontein zal worden aangepakt en de tramhalte voor het Concertgebouw zal worden vergroend. Maar eerst zal de grasmat worden vervangen. Deze heeft her en der kale plekken en blijkt zo platgedrukt dat het regenwater op veel plekken niet goed meer weg kan lopen.

Hoewel er vandaag een hek om het grasveld is geplaatst en er grote borden met uitleg over de renovatie staan, zijn er nog drie plekken waarbij het hek open is gehouden. Bezoekers die van het lekkere weer willen genieten grijpen dan ook nog hun kans om op het grasveld te dansen, voetballen en picknicken. "Zolang er openingen in het hek zijn en er geen toezichthouders bijstaan die nee zeggen, ga ik lekker nog even zitten." zegt een picknickende bezoeker.

Tot zeker donderdag zal het grasveld nog toegankelijk zijn, waarna het geheel afgesloten zal worden om de grasmatten te vervangen. Daarna zullen bezoekers uit moeten wijken naar parken zoals het Vondelpark, Sarphatipark en Beatrixpark. Of zoals een oudere bewoner vertelt: ""Dit is eigenlijk mijn geheim. Maar die wil ik wel met jullie delen. Vanaf één mei zal de tuin van het Rijksmuseum weer toegankelijk zijn en die heeft een prachtige tuin met heerlijke stoelen. Daar kan je lekker zitten."

Demonstraties zullen tot in ieder geval einde van het jaar niet georganiseerd kunnen worden op het Museumplein. De gemeente zal bij aanmelding van een demonstratie een andere locatie in de stad toewijzen.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938