Start van hoofdcontent

Misdaad

nl

Van wie zijn deze gestolen spullen, buitgemaakt bij inbraken en diefstallen?

21 april 2021, 08.54 uur · Aangepast 25 april 2021, 12.31 uur · Door Redactie

De politie heeft in het opsporingsprogramma Bureau 020  foto's vrijgegeven van gestolen spullen van inbraken bij woningen, winkels en bedrijven vermoedelijk vooral in de omgeving van Amsterdam West. Het gaat voornamelijk om waardevolle horloges, foto- en videocamera's en dure pennen. Door de foto's te tonen hoopt de politie in contact te kunnen komen met de rechtmatige eigenaren.

AT5

De gestolen spullen worden door de politie aangetroffen in een boxruimte in West. Een deel hiervan is al terug bij de eigenaren, maar van de spullen op de foto's weet de recherche nog niet van wie ze zijn. ''Uit aangiftes blijkt dat de gestolen goederen soms al in 2017 weggenomen zijn. We roepen daarom iedereen op die vanaf dat jaar slachtoffer geworden is van diefstal of inbraak, met name in Amsterdam West, goed naar de foto's te kijken'', zegt Anneke de Vries van de politie Amsterdam. 

Onder de gestolen spullen zit onder andere een Sony XDCAM 4K, een zwarte gitaar, een elektrische fiets en een golftas van het merk MAX met daarin verschillende clubs. ''We willen de spullen graag teruggeven aan de eigenaren, maar hopen ook meer informatie te krijgen over waar en hoe de goederen zijn weggenomen'', besluit De Vries. 

Heeft u informatie voor de politie?
Bel dan met de opsporingstiplijn: 0800 6070 of Meld Misdaad Anoniem: 0800 7000. Klik hier om andere zaken uit Bureau 020 terug te kijken.