Start van hoofdcontent

Misdaad

NL
V

Eis van vijf jaar cel wegens opdracht geven voor schietpartij bij speeltuin in West

22 april 2021, 15.45 uur · Door Redactie

De officier van justitie heeft vandaag vijf jaar cel geëist tegen een 21-jarige man uit Edam die ervan wordt verdacht een schietpartij te hebben uitgelokt in West. Bij de schietpartij werd vorig jaar een 24-jarige vader in het bijzijn van zijn 4-jarige zoontje in het been geschoten. Dit gebeurde in de speeltuin van het Frederik Hendrikplantsoen. De minderjarige schutter kon meteen worden aangehouden.

Inter Visual Studio / Remy Roosien

De Edammer wordt niet alleen verdacht van het uitlokken van een schietincident, hij wordt ook verdacht van wapenbezit. 

Hij zou de minderjarige jongen 2.000 euro hebben geboden voor de schietpartij, het wapen hebben geleverd en de jongen vanuit Zuidoost naar het Frederik Hendrikplantsoen hebben gebracht. Zijn dna is aangetroffen op het patroon dat in het gebruikte vuurwapen zat. De verdachte heeft geen openheid van zaken willen geven, zijn motief blijft dan ook onduidelijk.

Op klaarlichte dag

"De verdachte heeft een minderjarige jongen gevraagd om een man in een publiek park op klaarlichte dag, in aanwezigheid van zijn 4-jarige zoontje, in het been te schieten", vertelt de officier van justitie. "Een werkelijk schokkende gebeurtenis, vooral ook omdat hieruit een ongekend gebrek aan respect voor de lichamelijke integriteit van het slachtoffer maar ook de veiligheid van de aanwezigen blijkt."

De officier van justitie: "Het is in zekere zin een wonder dat het niet erger is uitgepakt, aangezien verdachte een zenuwachtige 16-jarige knul is, die nooit eerder een wapen vast had gehad, op pad heeft gestuurd om iemand neer te schieten."

Wapens in videoclips

De man wordt behalve van het uitlokken van het schietincident, verdacht van vuurwapenbezit. Ten eerste van het pistool dat hij die avond in april vorig jaar aan de jongen had gegeven, maar ook wordt hij verdacht van het bezit van meerdere wapens die te zien zijn in de clip van een rapnummer dat hij in december vorig jaar heeft uitgebracht. In de clip is te zien hoe de verdachte, samen met een aantal anderen, met meerdere - echte - pistolen zwaait.

De rechtbank doet op 6 mei uitspraak.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938