Start van hoofdcontent

Stad

nl

Ook dit jaar gevelbeeld-onthulling bij de Blaffende Vis, 'nog mooier dan vorig jaar'

26 april 2021, 23.00 uur · Door Redactie

Voor de 26e keer heeft café de Blaffende Vis om middernacht op Koningsnacht haar gevelbeeldonthulling en net als vorig jaar moet die door corona digitaal worden gevierd. De eigenaren laten zich niet uit het veld slaan. "Het is nog mooier dan vorig jaar."

Koningin Maxima als Marilyn Monroe, prins Bernard als Tony Manero, en prinses Beatrix als superheldin. Normaal gesproken zou zo'n soort gevelbeeld de oorzaak zijn van geschreeuw en gejoel op een volle Westerstraat om klokslag twaalf uur op Koningsnacht. Dat is dit jaar wederom niet mogelijk.

Het creatieve proces

Toch zijn de eigenaren van het café ook dit jaar niet bij de pakken neer gaan zitten, en maken ze er weer een digitaal spektakel van.

"Dit jaar hadden we sneller door dat een fysiek feestje 'm niet ging worden", vertelt eigenaar Bob Brockhoff. "Daarom hadden we meer tijd om de digitale onthulling voor te bereiden en dus is het nog mooier en nog leuker dan vorig jaar. We nemen de kijker mee in het creatieve proces van onze gevelversieringen. Daarbij blikken we terug op het verleden, maar ook op wat we hopelijk in de toekomst weer gaan zien."

'Geen hangplek'

Waarom het café toch niet gewoon een gevelbeeld heeft opgehangen? "We willen niet dat mensen zich gaan verzamelen bij ons café. Mensen zijn van harte welkom voor een kop koffie en take-away, maar we willen geen hangplek worden. We moeten ons aan de maatregelen houden zodat we er volgend jaar weer een feestje van kunnen maken."

Via deze link kan je de digitale onthulling bijwonen.

Ook met een QR-code kunnen liefhebbers de onthulling zien

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938