Start van hoofdcontent

Stad

nl

Politie houdt 50 mensen aan tijdens Oranjefeesten

28 april 2021, 08.00 uur · Aangepast 28 april 2021, 08.47 uur · Door Redactie

Het was tijdens Koningsdag overal druk in de stad, in het centrum moesten de politie en de ME meerdere keren optreden. Bij het eindigen van de feesten dinsdagavond zijn in totaal 50 mensen aangehouden, negen daarvan waren voor openlijke geweldpleging.

Ontruimingen

Op de Westerstraat leek het gisteren op een normale Koningsdag. De straat midden in de Jordaan was afgeladen met mensen en uiteindelijk moest de mobiele eenheid de straat ontruimen. De grote groepen mensen hielden zich niet aan de coronaregels, waren agressief tegen handhavers en er waren onderlinge vechtpartijen. Bij de ontruiming zijn drie agenten lichtgewond geraakt. 

Eerder op de dag was het ook al te druk in het Vondelpark en werden de ingangen gesloten. Mensen bleven over de hekken klimmen en er ontstond een grote groep bij het beeld van Vondel, daarna is ook het park ontruimd en de rest van de dag dichtgebleven. Ook door drukte in het Westerpark besloot de politie om het gebied af te sluiten. 

AT5

Koningsnacht

Van maandag op dinsdagnacht heeft de politie ook meerdere Koningsnacht feestjes moeten beëindigen, de meeste feesten werden beëindigd na klachten van geluidsoverlast. In een bedrijfspand in Diemen werd een groot feest op stop gezet, 150 feestgangers hebben een boete gekregen. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938