Start van hoofdcontent

Stad

nl

Tattoos taboe op de werkvloer? "Ik zou ze bedekken"

30 april 2021, 16.53 uur · Aangepast 6 mei 2021, 14.50 uur · Door Redactie

Klein, groot, heftig of subtiel. Steeds meer jonge Amsterdammers willen een tattoo. Maar wat vinden werkgevers daarvan? Is het inmiddels geaccepteerd op de werkvloer? Rosalie Schilder van Wij Zijn Amsterdam wil ook graag een tatoeage. En het liefste op haar hand. Daarom onderzoekt ze of hier in 2021 nog steeds een taboe op rust. 

Tattoo artist Alex Spurrell raadt aan om je eerste tatoegage niet op een zichtbare plek te zetten. "Bij een eerste tatoo zou ik het gezicht en de nek sowieso niet doen. Mijn advies is: begin klein." Zo adviseert Spurrell Rosalie haar tatoeage te heroverwegen. "Je zou de tattoo ook op de pols kunnen plaatsen."

Victor Dimitriu is eigenaar van een wellness center in de stad. Zijn werknemers ontvangen gasten voor massages en gezichtsbehandelingen. Zelf heeft Victor geen moeite met tatoeages, maar zijn gasten misschien wel. "Iedereen mag hier komen werken, maar ik moet wel denken aan de mensen die hier komen. Als zij een probleem hebben met tatoeages, dan kan dat voor ons bedrijf ook een probleem worden."

Daarom verwacht hij dat veel bedrijven een voorkeur zullen hebben voor werknemers zonder tatoeages. "Denk er goed over na en neem eerst iets tijdelijks, voordat je een permanente tattoo neemt", adviseert Victor.  

Quote

"Ik heb voor een sollicitatiegesprek mijn tatoeage wel eens weggewerkt met concealer"

Sezgi Sirin - student

Rechtenstudent Sezgi Sirin heeft een grote liefde voor tatoeages. Inmiddels heeft ze er meer dan 25. Ze ambieert een internationale carrière, maar vraagt zich ook wel eens af of haar tatoeages wel geaccepteerd worden op de werkvloer.

"Tot nu toe heb ik ze bij heel veel sollicitaties bedekt uit voorzorg", zegt Sezgi. "Ik heb een zichtbare tatoeage op mijn vinger. Maar die heb ik ook wel eens weggewerkt met concealer of make-up."

Sezgi adviseert om bij de keuze voor een tattoo je hart te volgen. "Maar wees je er wel van bewust dat tatoeages ook negatieve reacties op kunnen leveren."

Wat is Wij Zijn Amsterdam?
In Wij Zijn Amsterdam maken we verhalen uit de buurt die zijn gemaakt en bedacht door jonge Amsterdammers tussen de 18 en 28 jaar. Zij hebben zich opgegeven om mee te doen aan dit project en door hun ogen willen we laten zien wat er allemaal speelt in de stad, in hun buurt of wijk. Dit doen ze onder begeleiding van professionals van AT5 en elke zaterdag publiceren we een nieuw buurtverhaal. Heb jij misschien een tip of een idee? Mail naar: [email protected]

Kijk hier welke buurtverhalen we eerder hebben gemaakt met Wij Zijn Amsterdam.