Cultuur

NL
V

De komende dagen veel aandacht voor herdenken en vieren op AT5

3 mei 2021, 11.33 uur · Aangepast 3 mei 2021, 14.20 uur · Door Redactie

In de week van 4 en 5 mei staat AT5 uitgebreid stil bij het thema vieren en herdenken. Met verschillende programma's, documenaire's en live verslag brengen dit thema de Amsterdamse huiskamer in. 

Door de aanhoudende beperkingen in verband met de coronapandemie is het ook dit jaar niet mogelijk om publiek toe te laten bij de Nationale Herdenking op  de Dam op 4 mei, of om publieksevenementen te organiseren op 5 mei.

Om Amsterdammers toch met elkaar in gesprek te laten gaan over verschillende thema's die met vrijheid te maken hebben zond AT5 daarom de afgelopen dagen de reeks SOEP buiten je bubbel uit. Hierin gingen twee Amsterdammers van verschillende achtergrond met elkaar in gesprek. 

Ook kon je dit weekend al kijken naar de documentaire Sabina's Strijd; Een leven lang in verzetHierin vertelt Sabina Achterbergh over haar strijd voor erkenning van Roma- en Sinti-slachtoffers die vielen tijdens de Tweede Wereldoorlog. 

De komende dagen staat AT5 met de volgende programma's stil bij 4 en 5 mei:

Maandag 3 mei: Dag van de Empathie
De Dag van Empathie is een jaarlijks terugkerend moment waarop de diverse samenleving samenkomt om elkaar (opnieuw) te leren kennen. Ter gelegenheid van deze dag zendt AT5 een programma vanuit Pakhuis de Zwijger uit.

Kijk vanaf 20.30 uur op AT5. Het programma wordt herhaald op 5 mei om 23.00 uur.

Dinsdag 4 mei: Nationale Dodenherdenking
De nationale dodenherdenking zal ook dit jaar zonder publiek plaatsvinden. AT5 zendt de registratie vanaf de Dam live uit van 19.50 tot 20.30 uur. 

Om 23.00 uur is aanvullend de documentaire Ik bedek mijn schmertz met mijn nerts te zien.

Woensdag 5 mei: Vrijheidssoep en reportages
Tussen 17.00 en 20.00 uur kijken je naar De Vrijheidsmaaltijdsoep vanuit Pakhuis de Zwijger.

Om 20.15 uur en 22.15 uur zendt AT5 de documentaire De Nieuwe Mens uit


En gedurende de dag zie je verschillende reportages die zijn gemaakt in samenwerking met het Nationaal Comité 4 en 5 mei.