Start van hoofdcontent

Stad

nl

Israël in shock na overval op huis Zahavi: "Hij is de belangrijkste sportman van dit moment"

10 mei 2021, 18.36 uur · Aangepast 10 mei 2021, 19.16 uur · Door Redactie

Naast het geweld in Jeruzalem is er op dit moment nog een gebeurtenis die de media in Israël domineert: de gewapende overval gistermiddag op het huis van PSV-spits Eran Zahavi in Buitenveldert.

AT5

Zahavi's vrouw, zijn drie kinderen en nog een kind dat in het huis aanwezig was, werden vastgebonden en kregen tape op hun mond geplakt. Het geweld shockeert de Israëli's, vertelt sportverslaggever Tal Shorrer van Channel 13: "Zulk soort overvallen komen hier vrijwel nooit voor."

En dan is Zahavi ook nog eens al jarenlang de grootste ster van het land. Shorrer: "Hij is het symbool van een winnende Israëlische speler. Daar hebben we er niet veel van. Eentje, en die werd gisteren in Amsterdam overvallen."

Zahavi is ook controversieel. Hij werd zowel met Hapoel Tel Aviv als met Maccabi Tel Aviv - twee gezworen aartsvijanden - kampioen van Israël. Toen hij als aanvoerder van het nationale team door zijn eigen publiek werd uitgefloten, gooide hij woedend zijn aanvoerdersband weg en liep van het veld.

Quote

"Veel mensen nemen aan dat Zahavi hierna terugkomt naar Israël."

Tal Shorrer, channel 13

Shorrer: "Hij is een ster en dat weet hij. En hij wil ook behandeld worden als een ster. Sommige mensen bewonderen het, anderen houden er niet van. Maar hij is onbetwistbaar de belangrijkste sportman van het moment."

Shorrer verwacht wel dat PSV na de beroving van gisteren op zoek moet naar een nieuwe spits. Hij denkt dat Zahavi, die bekend staat als een familieman, terugkeert naar Israel: "Dit was één avontuur te veel."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938