Start van hoofdcontent

Stad

nl

Nabestaanden Rob Sitek leggen opnieuw gedenksteen: ''Zinloze moord mag niet worden vergeten"

12 mei 2021, 17.30 uur · Aangepast 13 mei 2021, 09.17 uur · Door Luuk Ex & Cecile van de Grift

Bijna twaalf jaar nadat hij op het Leidseplein met een vuistslag werd doodgeslagen door een taxichauffeur, hebben de weduwe en dochter van Rob Sitek vandaag opnieuw een herdenkingstegel op het plein geplaatst. "De zinloze moord op hem mag niet worden vergeten", vertelt dochter Joy, die nog een baby was toen haar vader overleed. 

Met de tegel in de hand komen weduwe Karin van der Plas en haar 12-jarige dochter Joy aangelopen bij het Leidseplein, waar andere nabestaanden staan te wachten. Ze staan op de plek waar de toen 44-jarige Rob Sitek om het leven kwam. Hij kreeg ruzie met een taxichauffeur over de prijs van zijn ritje. Na wat gescheld en geduw over en weer deelt de taxichauffeur een klap uit. Sitek valt neer en is direct hersendood. Zijn dochter is op dat moment net een jaar oud. 

Rob Sitek
Quote

"Ik hoop dat dit een bewustwording is voor veel mensen"

Karin van der Plas, weduwe rob sitek

"Lieve papa, deze tegel is voor jou", zegt dochter Joy terwijl ze een roos legt op het lieveheersbeestje, het symbool tegen zinloos geweld. "Ik ben opgegroeid met alleen maar mijn moeder. Dat is toch anders want je doet andere dingen met je vader dan dat je met je moeder doet.''

Nieuwe herdenkingssteen 

Zo'n tien jaar geleden legden de nabestaanden ook al een gedenksteen op het Leidseplein, maar door de herprofilering van het plein verdween die voor vijf jaar lang. "Ik hoop dat dit een bewustwording is voor veel mensen en dat ze er even stil bij staan'', aldus de weduwe. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938