Stad

NL
V

Jeugdtrainers krijgen les van Louis van Gaal: "Als hij het zegt gelooft iedereen het"

12 mei 2021, 21.00 uur · Aangepast 13 mei 2021, 00.42 uur · Door Redactie

Een bijzondere dag voor tien Amsterdamse jeugdtrainers. Ze waren geselecteerd voor een masterclass met Louis van Gaal waar bijna 1500 belangstellenden zich voor hadden ingeschreven. Van Gaal, één van Ajax' meest succesvolle coaches, kwam naar de voormalige sportacademie in Osdorp voor een lesje op z'n Van Gaals. 

AT5

En die sportacademie is nog precies op dezelfde plek waar Van Gaal zelf ook zijn diploma heeft gehaald, waarna hij aan de slag is gegaan als gymnastiekleraar op de basisschool en het voortgezet onderwijs. Samen met Marijn Beukers, hoofd opleidingen van AZ, kwam hij vertellen over de do's en dont's in het vak van trainer.

Wat vooral belangrijk is voor jeugdtrainers is dat ze zich niet te veel focussen op de tactiek of prestatie maar vooral op "plezier hebben in de sport". 

Quote

"Ik kan dat zelf wel zeggen, maar als Van Gaal het zegt gelooft iedereen dat."

rik burger, jeugdcoach

"Maar het is natuurlijk niet zo dat je niet open moet staan voor kennis. Maar je moet altijd proberen dicht bij jezelf te zijn."

Van Gaal prijst het ook werk van Beukers en vindt dat hij heeft bewezen dat zijn manier van werken de juiste is bij de Alkmaarse club. "Zijn manier heeft ervoor gezorgd dat 50% van de jeugd waar hij mee heeft gewerkt is doorgedrongen tot het professionele voetbal."

Rik Burger, jeugdcoach bij volleybalvereniging Albatros, vond het mooi om te horen dat de voormalige topcoach het plezier om te sporten hoog in het vaandel heeft staan. "Ik kan dat zelf wel zeggen, maar als Van Gaal het zegt gelooft iedereen dat."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938