Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Maarten Stekelenburg gaat door bij Ajax

12 mei 2021, 16.05 uur · Aangepast 12 mei 2021, 16.47 uur · Door Redactie

Maarten Stekelenburg heeft zijn contract bij Ajax verlengd met een jaar. De 38-jarige doelman had een aflopende verbintenis, maar blijft nu tot zeker de zomer van 2022 bij de club.

Stekelenburg werd begin dit seizoen actief vanwege een dopingschorsing van zijn collega André Onana. Hij keepte sindsdien in tien eredivisieduels, waarin hij zes keer de nul hield. Hij speelde ook een belangrijke rol in het gewonnen bekertoernooi. Zijn prestaties leidde er twee maanden geleden tot bekendmaking van zijn terugkeer in het Nederlands elftal.

Daarmee  beschikt Ajax naast Remko Pasveer komend seizoen ook over Stekelenburg. Stekelenburg maakte die in 2002 zijn debuut in de hoofdmacht en keepte sindsdien 301 wedstrijden voor de Amsterdammers. Stekelenburg kwam tussendoor ook uit voor AS Roma, Fulham, AS Monaco, Southampton en Everton en keepte namens Oranje bij 58 interlands .

Toekomst Onana

De toekomst van zijn collega André Onana is nog onduidelijk. Ajax moet de doelman komende zomer verkopen om een transfervrij vertrek te voorkomen. Kjell Scherpen zal komend seizoen niet in Amsterdam spelen. De jonge keeper, die dit seizoen zo nu en dan als vervanger van Onana en Stekelenburg speelde, zal komend seizoen worden verhuurd.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938