Stad

NL
V

Werkzaamheden Bos en Lommerweg vertraagd: "Weg langer dicht is grootste probleem"

17 mei 2021, 15.00 uur · Aangepast 17 mei 2021, 20.21 uur · Door Redactie i.s.m. Gemeente Amsterdam

De Bos en Lommerweg wordt flink aangepakt. De renovatiewerkzaamheden tussen de A10 en metrohalte Burgemeester de Vlugtlaan zijn al even onderweg maar hebben vertraging opgelopen. Dit komt onder andere door het weer en spoedwerk aan het riool. 

In het AT5-programma Het Verkeer  vertelt omgevingsmanager Wilma van Leeuwen over hoe het werk aan de Bos en Lommerweg verloopt. "De werkzaamheden gaan op zich voorspoedig. We hebben wel te maken met wat vertraging door een aantal onvoorziene omstandigheden. We zijn op dit moment bezig met het aanleggen van nieuwe riolering. Daarna wordt het voet- en fietspad weer aangebracht en als laatste wordt de weg opnieuw geasfalteerd."

Quote

"We lopen een behoorlijk wat weken uit. Dat vinden we echt heel vervelend voor de omgeving"

WILMA VAN LEEUWEN - OMGEVINGSMANAGER

Waarom de werkzaamheden precies vertraagd zijn en dus langer gaan duren vraagt een voorbijganger zich af. "We hebben een aantal tegenslagen gehad", vertelt Van Leeuwen. Zowel de vorst als problemen met een gasleiding  zorgden ervoor dat het werk langer duurden. Ook heeft Waternet extra werkzaamheden aan het riool. 

"Daardoor lopen we behoorlijk wat weken uit. Dat vinden we echt heel vervelend voor de omgeving. Het grootste probleem is dat de weg langer dicht is en dat de bewoners om moeten rijden als ze met de auto deze kant op willen."

Projectleider Berry de Kruif

De buurtbewoners die wij spreken zijn positief over het opknappen van de buurt en klagen nauwelijks over de werkzaamheden."Qua geluid valt het allemaal mee. Het is alleen wat moeilijker met rijden. Je ziet dat het achter wat drukker is, dat mensen van die sluippaadjes hebben" vertelt bewoner van één van de zijstraten. Een ander geeft aan dat er wat omleidingen zijn voor auto's maar dat ze de overlast mee vindt vallen: "Vaak met de auto moet ik wel omrijden maar dat wordt ook wel goed aangegeven."

Een man die al 35 jaar in Bos en Lommerweg woont heeft de buurt de afgelopen jaren flink zien veranderen. Hij is wel te spreken over  de renovatiewerkzaamheden aan de buurt: "Het is noodzakelijk zie ik. Door de renovatie wordt het levendiger en het is ook goed voor het milieu."

Fietsers en auto's omrijden

Het autoverkeer vanaf de A10 richting Burgemeester de Vlugtlaan wordt omgeleid via de Admiraal de Ruijterweg, de Haarlemmerweg en de Burgemeester de Vlugtlaan. Fietsers moeten omrijden via de Wiltzanghlaan en voetgangers kunnen gewoon langs het werk. De renovatiewerkzaamheden aan deze kant van de Bos en lommerweg zijn eind juli klaar.

Kijk voor meer informatie op amsterdam.nl/wegwerkzaamheden