Start van hoofdcontent

Stad

nl

Ashraf vluchtte uit Syrië naar Nederland: "Ik ben alles kwijtgeraakt maar heb mezelf gevonden"

14 mei 2021, 20.00 uur · Door Redactie

In De Straten van Amsterdam trekt AT5 de stad in op zoek naar bijzondere verhalen van Amsterdammers uit alle hoeken van de stad. Vandaag zijn we op de Naritaweg in Nieuw-West.

De Naritaweg loopt door een gebied dat een grote verandering doormaakt van werk- naar woongebied. Station Sloterdijk is hier waarschijnlijk het meest bekende bouwwerk. Daarom spreken we af met stationspotter  Martijn om iets meer te weten te komen over dit station dat niet bekend staat als moeders mooiste. "Ik vind het een pareltje" vertelt hij. Martijn deelt zijn passie voor stations op zijn Instagram kanaal gepasseerdstation

Quote

''Ik vind het een pareltje''

Martijn over Station Sloterdijk

Nu het werkgebied rond Sloterdijk plaatsmaakt voor wonen vinden veel mensen hier hun plek. Dit geldt ook voor Ashraf. Hij is vijf jaar geleden gevlucht uit Syrië en zit momenteel in het derde jaar van de studie psychologie. Ondanks dat Ashraf zich herboren voelt in Nederland en zich thuisvoelt in Amsterdam ervaart hij soms een onveilig gevoel op straat door reacties op zijn geaardheid. Deze reacties hebben zelfs al twee keer geleid tot fysieke confrontaties. Ondanks de heftige gebeurtenissen geeft Ashraf aan te blijven strijden om zichzelf te kunnen zijn en hoopt hij deuren te openen voor anderen in soortgelijke situaties. ‘’Ik wil een stem zijn voor mensen die hun stem niet kunnen laten horen’’.

Quote

"Ik wil een stem zijn voor mensen die hun stem niet kunnen laten horen"

Ashraf

Tot slot spreken we Wilfred, hij is clubmanager bij de padelbanen die onder het spoor liggen. Hij brengt ons de fijne kneepjes van de sport bij en daagt ons uit voor een potje op de baan met andere fanatieke spelers. 

De Straten van Amsterdam is ook op  YouTube  te vinden. Al meer dan duizend keer klopte De Straten van Amsterdam aan bij Amsterdammers. Dat deden we door heel Amsterdam. Op deze kaart  zie je waar we allemaal zijn geweest!