Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Metroverkeer opnieuw uur plat door storing nieuw beveiligingssysteem

16 mei 2021, 17.49 uur · Aangepast 17 mei 2021, 11.14 uur · Door AT5 & NH Nieuws

Het metroverkeer in de hele stad heeft opnieuw ruim een uur platgelegen door een storing. Volgens het GVB ging om een storing aan het verkeersleidingsysteem. Het is al zeker de derde keer dat de metro's stil komen te staan sinds er op zondagen wordt gereden met het nieuwe Communication Based Train Control-systeem (CBTC).

AT5 / Luuk Koenen

De storing ontstond rond 17.30 uur. Alle metro's op de lijnen werden stilgezet en gingen terug naar de perrons waar reizigers konden uitstappen. Rond 18.45 uur meldde het GVB dat de metro's weer gingen rijden.

Op de Noord/Zuidlijn werden pendelbussen ingezet tussen station Noord en Centraal Station. Op de andere lijnen werd geen vervangend vervoer ingezet.

Metroverkeer plat

Al twee keer eerder moest het gehele metronetwerk worden platgelegd, nadat er een storing ontstond in het nieuwe treinbeveligingssysteem CBTC. Het GVB wil langzaamaan overgaan op dit nieuwe systeem en test daarom op zondagen of het systeem naar behoren werkt.

Twee weken geleden meldde het GVB dat de oorzaak van het probleem leek gevonden. Met CBTC kunnen metro's veilig op korte afstand van elkaar rijden en zou er in de toekomst zelfs zonder bestuurder gereden kunnen worden.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938