Start van hoofdcontent

Misdaad

nl

Politie sleept Audi met Belgisch kenteken weg in onderzoek naar overval waardetransport

21 mei 2021, 21.28 uur · Door Redactie

In het onderzoek naar de overval op het waardetransport in Noord heeft de politie vanochtend in Broek in Waterland een Audi met Belgisch kenteken in beslag genomen.

AT5

Dat bevestigt de Amsterdamse politie tegenover NH Nieuws en AT5. De Audi stond geparkeerd aan het Nieuwland en voert een Belgisch kenteken op een kartonnen bord. 

Een politiewoordvoerder bevestigt dat wordt onderzocht of de auto kan worden gelinkt aan de overval op het waardetransport van Schöne Edelmetaal aan de Meeuwenlaan in Amsterdam-Noord van afgelopen woensdag. Een dorpsbewoner laat NH Nieuws weten de politie woensdagavond al te hebben getipt over de Audi. 

Audi met Belgisch kenteken weggesleept in onderzoerk naar overval waardetransport - Audi met Belgisch kenteken weggesleept in onderzoerk naar overval waardetransport

Na de overval sloegen de overvallers op de vlucht richting Broek in Waterland. Daar aangekomen vlogen twee auto's in brand en reed er één een tuin in, waarna de inzittenden een weiland inrenden. Zowel op de route van Amsterdam-Noord naar Broek in Waterland als in het dorp zelf werden er talloze kogels afgevuurd. Uiteindelijk kwam een van de overvallers om het leven, en raakten er twee gewond. Een handvol werd ongedeerd in de boeien geslagen.  

Gisteren werd bekend dat de opgepakte verdachten allen de Belgische of Franse achtergrond hebben.

Bekijk hieronder een reconstructie van de gebeurtenissen. 

AT5

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938