Start van hoofdcontent

Stad

nl

Agenten zagen man met mes op geparkeerde politieauto staan

23 mei 2021, 08.29 uur · Aangepast 23 mei 2021, 16.52 uur · Door Redactie

De vermoedelijk verwarde man die gisteren door de politie op de Hoofdweg in West in zijn been werd geschoten, stond even daarvoor op een politieauto. Hij had daarbij een mes in zijn hand. 

Dat zagen agenten die in het politiebureau zaten op de beelden van de beveiligingscamera's rondom het pand. "Mijn collega's zijn naar buiten gegaan en hebben hem gevraagd om van de auto af te stappen, maar daarna is een van mijn collega's door die man benaderd met dat mes", vertelt een politiewoordvoerder. "Dat was zo'n gevaarlijke situatie dat een andere collega heeft moeten schieten."

De man is daarna door agenten behandeld en er werd een knelverband aangelegd om te voorkomen dat hij veel bloed zou verliezen. De 40-jarige Amsterdammer is per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Hij was aanspreekbaar. 

Even daarvoor had de man met het mes de banden van een aantal politieauto's lekgestoken. "We moeten nog even kijken wat de achtergrond van deze persoon is. Ik begreep van collega's dat hij verward gedrag vertoonde. Maar ook dat moet nog uit onderzoek blijken."

De Rijksrecherche onderzoekt of de agent terecht geschoten heeft. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938