Start van hoofdcontent

Stad

nl

Stille tocht in De Pijp voor slachtoffers steekpartij

25 mei 2021, 15.05 uur · Aangepast 25 mei 2021, 17.29 uur · Door Redactie

Aanstaande donderdag wordt er een stille tocht in De Pijp gelopen voor de slachtoffers van de steekpartijen van afgelopen vrijdag. Nabestaanden van de 64-jarige Roy Titawanno, die hierbij om het leven kwam, nemen het initiatief. 

Vanaf de Oranjekerk lopen de nabestaanden naar de ijssalon in de Van Ostadestraat, waar de tocht rond 18.30 uur zal beginnen. Op die plek werd het slachtoffer afgelopen vrijdag doodgestoken. De familie zal daar een tegel tegen zinloos geweld onthullen. Vervolgens zal de stoet verder lopen langs de verschillende plekken in De Pijp, waar de andere slachtoffers werden neergestoken.

De politie laat weten dat de familie de stille tocht klein wil houden zodat het met name voor de nabestaanden, vrienden en buurtbewoners is.

Crowdfundingsactie

De vijf steekpartijen gebeurden rond 23.30 uur in de omgeving van de Ferdinand Bolstraat op vijf verschillende plekken. De politie kon kort na de steekincidenten een 29-jarige man uit Amstelveen aanhouden. Over de toedracht van het incident is nog niets bekendgemaakt. Volgens getuigen zou de man een "verwarde indruk" hebben gemaakt.

De familie van Titawanno is ook een crowdfundingsactie gestart om hem een waardig afscheid te kunnen geven. Titawanno had namelijk geen verzekering voor een uitvaart. ''De last van het verdriet is moeilijk te dragen door de omstandigheid waarop Roy om het leven is gebracht", schrijven de nabestaanden. Er is inmiddels 13.000 euro opgehaald.

Goede buurt

Verschillende buurtbewoners geven vandaag aan dat ze mee gaan lopen met de stille tocht. "Vooral ook voor de nabestaanden, zodat ze weten dat wij hier daar echt wel om bekommeren. De Pijp is wat dat betreft een hele goede buurt. We bekommeren ons om de mensen, in het algemeen, en dat geldt nu ook."

AT5

De stille tocht zal donderdag rond  20.00 uur eindigen. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938