Start van hoofdcontent

Stad

nl

Vrienden en buurtbewoners houden stille tocht voor doodgeschoten Ayla Mintjes

26 mei 2021, 17.07 uur · Aangepast 27 mei 2021, 21.16 uur · Door Redactie

Zondagavond 30 mei is er een stille tocht voor de 27-jarige Ayla Mintjes. Ze werd op 16 mei in de Maassluisstraat geraakt tijdens een schietpartij en overleed aan haar verwondingen. Buurtbewoners en vrienden van Mintjes willen met de stille tocht Ayla herdenken.

Ayla Mintjes

Op zondag 16 mei werd Mintjes door twee schutters beschoten in haar auto. Ze wist zelf naar het ziekenhuis te rijden, maar overleed daar aan haar verwondingen. Haar vriend Anis B. was vermoedelijk het doelwit van de kogelregen, meldde Het Parool. Hij kwam van jongs af aan in aanraking met justitie en was al een tijd in beeld de opsporingsdiensten. Inmiddels zijn er twee verdachten aangehouden.

Buurtbewoners en vrienden nodigen iedereen uit om mee te lopen met de stille tocht. Ze willen daarmee hun vriendin herdenken en stilstaan bij zinloos geweld. De tocht zal starten bij het Haarlemmermeerstation en eindigen op de plek waar de schierpartij plaatsvond. Dat is voor het huis van Mintjes. Er wordt verzocht zwart of wit te dragen en er zullen rozen worden uitgedeeld.

Quote

"Mijn hart is in duizend stukjes gebroken"

vriendin op instagram

Mintjes werkte in een zonnestudio in Diemen en wilde haar eigen bedrijf oprichten dat zich zou richten op het verzorgen van wenkbrauwen. Haar vrienden laten op sociale media weten dat ze haar erg gaan missen. "Nooit meer samen facetimen, nooit meer samen een redbull en een peukie, nooit meer samen een theetje," schrijft een vriendin op Instagram.

De stille tocht begint om 19.00 uur.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938