Start van hoofdcontent

Politiek

NL
V

Gemeenteraad wil meer budget voor controlerende taak

26 mei 2021, 17.13 uur · Aangepast 26 mei 2021, 23.31 uur · Door Redactie

Bijna alle politieke partijen in de gemeenteraad willen meer ondersteuning om haar controlerende taak uit te oefenen.  De hoeveelheid aan beleid dat gecontroleerd dient te worden, blijkt namelijk een steeds zwaardere opgave te worden voor raadsleden. Daarom willen zij dat het budget voor raadsondersteuning volgende periode met minimaal 50% wordt verhoogd.

Uit eerder onderzoek van AT5  blijkt dat het raadswerk steeds meer tijd vergt. Zo duren raadsvergadering steeds langer en zijn raadsleden in Amsterdam gemiddeld zo’n 28 uur per week kwijt aan hun raadswerk en loopt dit de laatste jaren verder op.

Gemeenteraadsleden hebben doorgaans naast hun raadswerk een baan om in hun levensonderhoud te kunnen voorzien. Daarnaast hebben ze maar beperkte tijd beschikbaar om hun raadswerk uit te voeren. Dit maakt het controleren van het stadsbestuur steeds lastiger volgens de initiatiefnemers. 

Meer budget

Daarom stellen de initiatiefnemers voor om het budget voor raadsondersteuning met 50% te verhogen. Ze vragen het presidium uit te zoeken met welk extra budget de gemeenteraad kan worden versterkt.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938