Start van hoofdcontent

Stad

nl

Honderden deelnemers aan stille tocht voor slachtoffers steekpartijen De Pijp

27 mei 2021, 18.12 uur · Aangepast 27 mei 2021, 22.31 uur · Door AT5 & NH Nieuws

Honderden mensen liepen vanavond een stille tocht voor de slachtoffers van de steekpartijen die vrijdagavond in De Pijp plaatsvonden.

De stille tocht werd georganiseerd door de nabestaanden van de 64-jarige Roy Titawanno, die vrijdagavond werd doodgestoken. De tocht startte op de plek van die dodelijke steekpartij, waar dit weekend al bloemen zijn neergelegd. De familie heeft daar vanavond een tegel tegen zinloos geweld onthuld.

Daarna liepen de deelnemers aan de tocht langs de andere plekken waar gestoken werd, zoals de Ferdinand Bolstraat. De vier slachtoffers die daarbij vielen raakten gewond, maar ze verkeren niet in levensgevaar. 

De politie heeft kort na de steekincidenten een 29-jarige man uit Amstelveen opgepakt. Over de toedracht van het incident is nog niets bekendgemaakt. Volgens getuigen zou de man een "verwarde indruk" hebben gemaakt. Dinsdag besloot de rechter-commissaris dat hij voorlopig vast blijft zitten.

De politie liet eerder deze week weten dat de familie de stille tocht klein wil houden zodat het met name voor de nabestaanden, vrienden en buurtbewoners is.

Bekijk hier een reportage over de stille tocht.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938