Start van hoofdcontent

Misdaad

nl

OM onderzoekt dreigtweet ex-Ajacied Bryan Roy richting premier Rutte

28 mei 2021, 14.18 uur · Aangepast 5 augustus 2021, 20.14 uur · Door Mark Schrader

Oud-profvoetballer Bryan Roy is begin vorige maand gehoord door de politie, omdat hij via social media premier Rutte zou hebben bedreigd.

Bronnen bevestigen tegenover AT5 dat het gaat om de oud-Ajacied. Het Openbaar Ministerie (OM) in Den Haag wil alleen kwijt dat er aangifte is gedaan tegen een 51-jarige man en dat er een onderzoek loopt. Roy zelf wil niet inhoudelijk reageren. 

Quote

"Headshot krijgtie straks"

oud-ajacied bryan roy op twitter

De 51-jarige oud-profvoetballer plaatste op 3 april, vroeg in de ochtend, een tekst bij een tweet van iemand anders over Mark Rutte. "We helpen Mark met zijn geheugen wat hij moet doen. Aftreden van Rutte, aftredenmarkrutte.petities.nl. Roy reageerde daarop met de tekst: "Headshot krijgtie straks." Naar aanleiding van deze tweet is aangifte tegen Roy gedaan. 

Oud-international Bryan Roy kwam in zijn loopbaan 32 keer uit voor het Nederlands elftal. Hij kwam eind vorig jaar ook al in opspraak nadat hij journalist Chris Klomp had bedreigd via Twitter. 

De rechtbank legde een week geleden nog een celstraf op aan een 61-jarige man uit Ede die eind vorig jaar via Twitter premier Rutte, een aantal ministers en RIVM-voorman Jaap van Dissel had bedreigd met een geweldsmisdrijf. De man kreeg een gevangenisstraf van acht weken, waarvan vier voorwaardelijk.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938