Start van hoofdcontent

Cultuur

nl

Bezoekers Fieldlab-feest al snel in extase: "Te gek om weer wat bass te horen"

30 mei 2021, 10.31 uur · Aangepast 30 mei 2021, 15.44 uur · Door Redactie

Een paar honderd uitverkorenen mochten afgelopen nacht na maanden wachten weer eens losgaan in een club. En dat dat in de smaak viel, blijkt wel uit de foto's van het proefevenement in Club Shelter. Volgens de organisatie is het feest goed verlopen. 

Het proefevenement in de A'DAM Toren bood plek voor 500 mensen, goed voor 50 procent van de capaciteit van de club. 

"Het was te gek om na 14 maanden weer wat bass te horen, laat Duncan Stutterheim, eigenaar van club Shelter, weten. Hij is opgelucht dat de clubnacht goed is verlopen. "Het was leuk om te zien dat de beschroomdheid in één keer weg was. Mensen hingen meteen na binnenkomst om elkaars nek."

Dat de clubavond in trek was, bleek wel uit het aantal aanmeldingen: 25.000. De geselecteerde bezoekers moesten zich, net als bij andere Fieldlab-evenementen, van te voren laten testen en kregen een tag om hun nek, zodat hun bewegingen in de club konden worden bijgehouden. 

Quote

"Mensen hingen meteen na binnenkomst om elkaars nek"

Duncan Stutterheim, eigenaar club Shelter

Ondanks zijn enthousiasme betwijfelt Stutterheim of een opzet zoals afgelopen nacht de oplossing zal zijn voor de heropening van clubs in de nabije toekomst. "Ik ben zelf ook getest. Het is wel een gedoe: alle spontaniteit haal je er mee weg." Hij gelooft daarom niet dat dit goed is voor het nachtleven. "Om met halve capaciteit open te gaan, zoals gisteren, dat is het ook net niet."

Bezoekers laten zich testen voor aanvang

Het kabinet liet afgelopen vrijdag weten het heropeningsplan versneld te willen doorvoeren als de dalende trend van het aantal coronabesmettingen doorzet. Dat zou betekenen dat - onder voorbehoud van lokale regels, zoals een vergunning - op 30 juni discotheken en nachtclubs weer open kunnen, zo valt te lezen op de website van de Rijksoverheid. Op 22 juni wordt de beslissing genomen of die stap door kan gaan. 

"Meer dan een biertje"

Het feestje in Shelter was vanochtend om 05.30 uur afgelopen. Stutterheim hoopt dat jonge mensen snel weer de vrijheid krijgen om te kunnen feesten."Soms wordt gedacht: zo'n clubavond, dat gaat maar om een biertje. Maar het is méér dan een biertje. Het is je plek ontdekken in de stad, je vrienden en je seksualiteit."

Zo ging het er afgelopen nacht aan toe in Club Shelter:

AT5

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938