Stad

NL
V

Vuurwerk, muziek en motoren in Zuid voor afscheid Belserang

31 mei 2021, 23.24 uur · Aangepast 1 juni 2021, 09.50 uur · Door AT5/NH Amsterdam

Met een dj, langsrijdende motoren en vuurwerk is er vannacht in de Holendrechtstraat in Zuid een eerbetoon gebracht aan Etou's Belserang, voormalig president van motorclub Satudarah.

Er waren tientallen mensen aanwezig, waarvan een deel een gele hoody met een foto van Belserang aan had. Bij een woning in de straat stonden partytenten. Belserang overleed vorige week op 46-jarige leeftijd aan hartfalen. 

Optreden

Gisteravond lieten burgemeester Halsema en burgemeester Poppens van Amstelveen weten dat ze morgen veiligheidsrisicogebieden instellen rond de uitvaart van Belserang. De politie mag controleren op het bezit van vuurwerk en optreden tegen motorrijders die Satudarah-logo's op hun kleding hebben zitten.

Volgens een buurtbewoner woonde Belserang in de woning aan Holendrechtstraat. Rond 22.45 uur werd er een kist de woning in gedragen en is de muziek gestopt. Rond 23.20 ging de muziek weer aan.

Geluidsoverlast

Een woordvoerder van de politie zei gister om 23.20 uur dat agenten naar de straat zouden gaan. "We hebben meerdere meldingen van geluidsoverlast gehad. We gaan op korte termijn ter plaatse om met de mensen die daar zijn in contact te komen en de overlast voor de buurt te stoppen."

Exact om 00.00 uur werd er een grote hoeveelheid vuurwerk afgestoken. Daarna was het stil in de straat.

Muziek en motoren rond 22.15 uur in Holendrechtstraat

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938