Start van hoofdcontent

Stad

nl

Twee slachtoffers nog in het ziekenhuis na steekpartij De Pijp

1 juni 2021, 13.44 uur · Aangepast 2 juni 2021, 09.08 uur · Door AT5/NH Amsterdam

Twee slachtoffers die vrijdagavond 21 mei gewond raakten bij de steekpartijen in De Pijp liggen nog in het ziekenhuis. In totaal werden vijf mensen neergestoken rond de Ferdinand Bolstraat. De 64-jarige Roy Titawanno overleed ter plekke aan zijn verwondingen. 

Inter Visual Studio / Vivian Tusveld

De vier andere slachtoffers, tussen de 21 en 28 jaar oud, werden naar het ziekenhuis gebracht. De politie liet eerder al weten dat zij buiten levensgevaar waren. De slachtoffers werden afzonderlijk van elkaar in de Ferdinand Bolstraat en omgeving neergestoken.

Verward

De 29-jarige verdachte, die de politie dezelfde avond nog heeft aangehouden, is een man uit Amstelveen. Vorige week werd besloten dat hij nog zeker 14 dagen langer in voorarrest moet blijven. Het gedrag van de verdachte werd door verschillende getuigen als "verward" beschreven.

Stille tocht voor slachtoffers steekpartij

Stille tocht

Donderdag 27 mei werd er een stille tocht gehouden voor de 64-jarige Roy Titawanno en de andere slachtoffers. Op initiatief van de nabestaanden van Roy liepen honderden mensen, waaronder vrienden en buurtbewoners, mee met de tocht door de pijp. De familie onthulde ook een tegel tegen zinloos geweld.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938