Start van hoofdcontent

Stad

nl

Buurtbewoners over neergeschoten verwarde buurman: "Hij bleef maar 5G schreeuwen"

2 juni 2021, 17.59 uur · Aangepast 2 juni 2021, 19.59 uur · Door AT5/NH Amsterdam

De politie heeft vanmiddag een verwarde man neergeschoten bij een woning aan het Wethouder de Roosplein in Zuidoost. De man had elektriciteitskabels losgetrokken en dreigde met een mes zijn polsen door te snijden. Buurtbewoners zijn geschrokken van het incident. 

De verwarde man sprong van zijn eigen balkon naar een balkon op een lagere verdieping van de flat. "Hij sprong met het mes in zijn handen naar het balkon beneden hem", vertelt een buurman. 

Agenten probeerden de verwarde man tot bedaren te brengen, maar hij volgde aanwijzingen niet op. Hierop werd besloten om de man gericht neer te schieten. Volgens de politie zijn er eerst waarschuwingsschoten gelost. De man is met nog onbekende verwondingen afgevoerd naar het ziekenhuis. Volgens de politie was hij wel aanspreekbaar. "Het is heel heftig om het te zien gebeuren", zegt een buurtbewoner. "En met een afstand dat je denkt: 'wauw'." Waar in het lichaam het slachtoffer is geraakt, kon de politie niet zeggen. 

5G

Volgens buurtbewoners zorgde de man al langer voor overlast in de buurt. "Hij bleef maar schreeuwen over 5G", aldus een buurman. "Hij heeft ook zijn Ziggo-modem door zijn raam naar beneden gegooid." De buurman die alles zag gebeuren hoopt dat de verwarde man hulp krijgt. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938