Start van hoofdcontent

Stad

nl

Wethouder Kukenheim rijdt rond Dam in speciale EK-tram: "Er komen nieuwe tijden aan"

8 juni 2021, 17.22 uur · Door Stefan Bunschoten

Vanwege het Europees Kampioenschap rijdt er straks een speciale EK-tram door de stad. Sportwethouder Simone Kukenheim onthulde de tram vanmiddag door zelf achter het stuur te zitten en onder begeleiding van een instructeur te rijden.

"Ik denk dat de tram eraan bijdraagt dat de stad merkt dat er weer nieuwe tijden aankomen", zei Kukenheim na afloop. "Dat er weer wat kan, bijvoorbeeld een mooi voetbalevenement. Maar ook dat we weer terug zijn. Dat is denk ik heel goed en heel fijn voor heel veel Amsterdammers."

Ze reed vanaf de Nieuwe Kerk naar de Paleisstraat. "Het was echt heel erg spannend en heel erg leuk", zei Kukenheim. "Maar als je zo door de stad rijdt, hier midden op de Dam, dan heb je ook extra bewondering voor al die tramchauffeurs die dat elke dag doen. Want elk moment kan er bijna iemand voor je tram duiken."

GVB-directeur Claudia Zuiderwijk erkent dat het spannend is. "Het moeilijkste is dat je continu voetgangers, fietsers en auto's in de gaten moet houden. Om te zorgen dat je zo veilig mogelijk je passagiers vervoert, maar dat je ook zorgt dat de stad veilig is."

De tram wordt vanaf morgenochtend in de reguliere dienstregeling ingezet. Vannacht wordt beslist op welke lijn de tram dan rijdt.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938