Misdaad

NL
V

Politie toont compositietekening dode man Riekerweg, identiteit nog altijd onbekend

9 juni 2021, 13.00 uur · Door AT5

De politie heeft een compositietekening laten maken van de man die eind maart levenloos werd aangetroffen in het water ter hoogte van de Riekerweg in West. De identiteit van de man is nog altijd niet achterhaald. De politie toont de tekening in het opsporingsprogramma Bureau 020 en hoopt in contact te komen met mensen die mogelijk weten wie de man is.

''Op donderdag 25 maart rond 10.00 uur rijden agenten over de Riekerweg als zij denken een verdacht pakketje in het water te zien drijven. Ze proberen het pakket aan de kant te krijgen, maar dat lukt niet en ze schakelen de brandweer in'', zegt Anneke de Vries van de politie Amsterdam. De brandweer komt samen met een duikteam ter plaatse. Eenmaal in het water blijkt dat het niet om een pakketje gaat, maar om een stoffelijk overschot. 

''Omdat de man vermoedelijk lange tijd in het water heeft gelegen, kan zijn gezicht niet worden getoond. De compositietekening is een benadering van hoe de man er mogelijk bij leven uitzag. Wij komen graag in contact met mensen die weten wie deze man is'', zegt de Vries. In de hoop de identiteit van de man vast te stellen, toonde de politie eind maart al een aantal afbeeldingen van opvallende tatoeages van de man. 

Signalement

De man had een lichte tot getinte huidskleur, wordt tussen de 35 en 50 jaar oud geschat en is ongeveer 1.83 lang. Hij heeft een slank postuur, donker haar en een donkere baard met grijze baardharen. De man heeft eerder zijn onderkaak gebroken, die is vastgezet met metalen plaatjes en schroeven. Toen de man werd gevonden droeg hij een zwart t-shirt met witte oosterse tekens, een joggingsbroek en een vest met capuchon. Verder droeg hij half hoge schoenen.

Heeft u informatie voor de politie?
Bel dan met de opsporingstiplijn: 0800 6070 of Meld Misdaad Anoniem: 0800 7000. Klik hier om andere zaken uit Bureau 020 terug te kijken.