Politiek

NL
V

Gemeente houdt bijeenkomst voor raadsleden over bedreigingen

10 juni 2021, 07.58 uur · Aangepast 10 juni 2021, 08.15 uur · Door AT5/NH Amsterdam

De gemeente houdt eind deze maand een bijeenkomst voor raadsleden, fractievertegenwoordigers en wethouders naar aanleiding van een onderzoek van AT5. Daaruit blijkt dat driekwart van de Amsterdamse raadsleden te maken heeft met bedreiging of intimidatie.

De bijeenkomst is bedoeld om de bewustwording te vergroten over het protocol agressie en geweld voor politieke ambtsdragers. De politici krijgen onder meer uitleg van het gemeentelijke steunpunt agressie en geweld, politie en openbaar ministerie.

Uit het onderzoek van AT5 blijkt dat ruim 75 procent van de Amsterdamse raadsleden te maken heeft met bedreigingen, intimidatie of ander soort ongewenst gedrag. Een derde van de ondervraagde politici zegt zich zelfs wel eens vanwege het raadswerk onveilig te voelen.

Bedreigingen, intimidatie en scheldpartijen via sociale media en de mail komen het meest voor. Maar ook blijkt er wel eens een fractievergadering te zijn binnengedrongen en bezet, worden raadsleden wel eens geïntimideerd door advocaten, en anonieme telefoontjes in de late uren komen ook regelmatig voor.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938