Start van hoofdcontent

Stad

nl

Bouw nieuwe woningen Julianaplein in volle gang: "Hoop dat ze betaalbaar zijn"

14 juni 2021, 13.09 uur · Aangepast 14 juni 2021, 17.41 uur · Door Redactie i.s.m. Gemeente Amsterdam en Bouwinvest

We zijn terug op het Julianaplein waar nog altijd hard wordt gewerkt aan de bouw van twee nieuwe woonblokken. Hier komen straks 252 huurappartementen. De voorbereidende werkzaamheden zijn klaar en dat betekent dat het echte werk kan beginnen. Dit heeft gevolgen voor fietsers en voetgangers legt omgevingsmanager Linda Kint uit in het AT5-programma Het Verkeer.

De zon schijnt als we op de bouwplaats aankomen en dat betekent dat de sfeer er onder de werkmannen goed in zit. "Dit weer is heerlijk om in te werken. Het is voor de jongens heel fijn. Kost mij alleen wat extra ijsjes om de ploeg lekker aan het werk te houden", legt hoofduitvoerder Arnold Baars uit.

Baars, die al langere tijd bij het project is betrokken, legt uit dat de bouw van de twee woonblokken vooral logistiek een uitdaging is. ''Het moeilijkste in het bouwproces, is zorgen dat alles op tijd komt en ook op tijd klaar is zodat we met het volgende kunnen starten.'' De werkzaamheden volgen elkaar dan ook in hoog tempo op. Zo zijn ze nu aan het graven op de plek waar volgende week vierhonderd kuub beton wordt gestort. 

De enorme bouwkuip op het Julianaplein
Quote

"Ik ben blij dat er nieuwe woningen komen aangezien er een woningtekort is"

Voorbijganger

Omgevingsmanager Linda Kint legt uit wat ze precies aan het bouwen zijn op het Julianaplein. "Er komen hier twee gebouwen met in totaal 252 duurzame huurwoningen. 80% middeldure huur en 20% vrije sector. Daaronder komt een parkeergarage en een fietsenstalling. Verder komen er commerciële en maatschappelijke ruimtes waaronder horeca en een supermarkt."

Voorbijgangers die we spreken zijn positief over de ontwikkelingen op het Julianaplein. "Ik ben blij dat er nieuwe woningen komen aangezien er een woningtekort is'', vertelt een vrouw die langs loopt. Daarbij benadrukt ze wel dat ze hoopt dat de woningen betaalbaar zijn. ''Je hoort er veel over op het nieuws en in de Tweede Kamer dus ik ben blij dat ze nu iets aan dat tekort doen'', aldus een jongere.

Twee nieuwe woonblokken AMST

Nieuwe woningen 2023 klaar

De omleidingen voor fietsers en voetgangers blijven gehandhaafd legt Kint uit. Naast de bestaande omleidingen moeten fietsers en voetgangers er ook rekening mee houden dat op de hoek van het Julianaplein en de Maliebaan twee slagbomen worden geplaatst omdat hier een bouw uitrit komt. ''Als er bouwverkeer uitgaat moeten fietsers en voetgangers heel even wachten voor ze weer verder kunnen.''

Als de werkzaamheden goed blijven gaan is de bouw van de twee nieuwe woonblokken in 2023 klaar.

 Kijk voor meer informatie op: amsterdam.nl/wegwerkzaamheden