Start van hoofdcontent

Stad

nl

Chris was op zijn 25e al hoofdredacteur van blad over vrouwen, auto's en voetbal

12 juni 2021, 12.00 uur · Door Flip Linssen

Wekelijks over vrouwen schrijven, de nieuwste auto’s uittesten en topvoetballers interviewen: de Amsterdamse Chris Riemens heeft het goed voor elkaar. Sinds zijn 25e is hij hoofdredacteur van het Nederlandse mannenblad For Him Magazine. Boutaina Afallah van Wij Zijn Amsterdam nodigt Chris uit voor een potje jeu-de-boules om meer te weten te komen over zijn carrière.

Quote

“Een paar hoogtepunten zijn interviews met topvoetballers als Sergio Ramos en Memphis Depay” 

Chris Riemens, hoofdredacteur FHM

Chris begon zijn avontuur bij het mannenblad als stagiair en was daarna niet meer weg te slaan bij het magazine. Hij werkte nog maar een jaar voor het blad en werd toen op zijn 25ste gevraagd om een online doorstart te maken en zelfs hoofdredacteur te worden. Inmiddels werkt hij er al zo’n tien jaar en heeft grote namen mogen interviewen: “Een paar hoogtepunten zijn interviews met topvoetballers als Sergio Ramos en Memphis Depay, maar ook Max Verstappen.” 

Naast de sportwereld, duikt Chris ook maar al te graag in de wereld van het vrouwelijk schoon. Jaarlijks stelt hij samen met de redactie een lijst op van de 500 mooiste vrouwen van Nederland:” Wij hadden eerst een top 100 mooiste vrouwen, maar wij dachten dit kan groter. Er zijn zoveel mooie vrouwen in Nederland en toen kwam de FHM500.”

For Him Magazine

Over de vraag of het ‘ranken’ van vrouwen nog wel van deze tijd is, hoefde Chris niet lang na te denken: “Ik denk het wel. Het is onze ode aan de schoonheid van de vrouw. Ook als je kijkt naar de sterren die meedoen zoals Katja Schuurman, Yolanthe Cabau en Monica Geuze: die zouden niet mee doen als wij een ordinaire lijst zouden maken.”

Quote

“Uiteindelijk zit ik zo’n 95 procent van de tijd gewoon achter mijn laptop op kantoor verhalen te maken”

Chris Riemens, hoofdredacteur

Het klinkt voor veel mannen misschien jaloersmakend, maar het is ook hard werken.  “Uiteindelijk zit ik zo’n 95 procent van de tijd gewoon achter mijn laptop op kantoor verhalen te maken.” Chris weet nog niet wat hij over tien jaar gaat doen, maar hij ziet nog genoeg uitdagingen bij het magazine en wil daar nog een hele tijd blijven. 

Chris heeft nog een mooie boodschap aan ambitieuze jongeren: “Als je iets leuk vindt moet je daar vol voor gaan. Doe wat je hart je ingeeft en volg je dromen.” 

En wat betreft het potje jeu-de-boules: dat heeft Chris gewonnen.

For Him Magazine

Wat is Wij Zijn Amsterdam?
In Wij Zijn Amsterdam maken we verhalen uit de buurt die zijn gemaakt en bedacht door jonge Amsterdammers tussen de 18 en 28 jaar. Zij hebben zich opgegeven om mee te doen aan dit project en door hun ogen willen we laten zien wat er allemaal speelt in de stad, in hun buurt of wijk. Dit doen ze onder begeleiding van professionals van AT5 en elke zaterdag publiceren we een nieuw buurtverhaal. Heb jij misschien een tip of een idee? Mail naar: [email protected]

Kijk hier welke buurtverhalen we eerder hebben gemaakt met Wij Zijn Amsterdam.