Start van hoofdcontent

Politiek

nl

Dehlia Timman nieuwe voorzitter stadsdeel Centrum

15 juni 2021, 11.54 uur · Aangepast 15 juni 2021, 12.06 uur
Door AT5/NH Amsterdam · Foto: Luuk Koenen / AT5

D66-raadslid Dehlia Timman (41) wordt de nieuwe voorzitter van stadsdeel Centrum. Ze vervangt Mascha ten Bruggencate, die burgemeester wordt van Heiloo. 

Geboren en getogen Amsterdammer Timman is sinds 2014 raadslid, en werkte daarvoor als assistent van toenmalig stadsdeelvoorzitter Boudewijn Oranje (D66). Timman is naast haar werk bij de gemeente ook universitair docent Economie aan de UvA

Toerisme, drukte en leefbaarheid

Timman wil graag het werk van huidig voorzitter Ten Bruggencate op het gebied van toerisme, drukte en leefbaarheid voortzetten. "Het centrum is met haar werelderfgoed een symbool van Amsterdamse welvaart en voorspoed maar er is ook een schaduwkant. Schimmige vastgoeddeals, mensenhandel, wapenhandel, drugshandel en schietincidenten zijn het centrum helaas niet onbekend. Ik zal hier aandacht voor hebben", aldus Timman.

In 2017 deed Timman een poging om lijsttrekker te worden van D66 Amsterdam, maar Reinier van Dantzig won die strijd. "Dehlia is een ervaren raadslid en staat erom bekend snel de kern uit ingewikkelde dossiers te kunnen destilleren. Ze heeft een jarenlange band met het stadsdeel en ze zal zich met volle overgave inzetten voor het mooiste centrum van de wereld", aldus van Dantzig. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938