Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Mogelijk homogerelateerd geweld bij De Oeverlanden

16 juni 2021, 15.04 uur · Aangepast 16 juni 2021, 17.35 uur · Door AT5/NH Amsterdam

Twee mannen zijn maandag 14 juni slachtoffer geworden van een mishandeling. Dat gebeurde rond 19.30 bij het Anton Schleperspad in Park De Oeverlanden bij de Nieuwe Meer. De politie is op zoek naar getuigen en slachtoffers van het geweld. De mishandeling zou mogelijk homogerelateerd zijn.

Slechts één van de slachtoffers heeft zich tot nu toe gemeld bij de politie. De politie is bezig met onderzoek naar het incident en het onderzoeksteam komt daarom ook graag in contact met het andere slachtoffer. Ook getuigen die iets hebben gezien van de geweldpleging worden opgeroepen zich te melden. 

Homogerelateerde mishandeling 

Het zou mogelijk gaan om een homogerelateerde mishandeling; De Oeverlanden is een populair cruisegebied. Om dit verder te kunnen onderzoeken doet de politie een oproep aan mensen die eerder zijn bedreigd, mishandeld of geïntimideerd bij De Oeverlanden. Wie liever geen melding hiervan maakt bij de politie, kan ook contact zoeken met Roze in Blauw, het politienetwerk voor de LHBTI-gemeenschap. Mail daarvoor naar [email protected] of gebruik het nummer 088-1691234.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938