Start van hoofdcontent

Stad

nl

Clubs volgend weekend op volle capaciteit weer open: "We staan te popelen"

19 juni 2021, 17.28 uur · Aangepast 19 juni 2021, 20.29 uur · Door AT5/NH Amsterdam

De Amsterdamse nachtclubs kunnen niet wachten om volgend weekend weer open te gaan. Het kabinet maakte gisteren bekend dat discotheken vanaf 26 juni op volle capaciteit open mogen en dat bezoekers geen anderhalve meter afstand hoeven te bewaren. "Hier hadden we niet op durven hopen."

"Fantastisch, we gaan weer beginnen", zegt Pieter de Kroon van het Overleg Amsterdamse Clubs (AOC) en eigenaar van de Chicago Social Club opgewekt. "We staan te popelen."

Discotheken mogen vanaf volgend weekend weer helemaal open. Ze morgen reguliere openingstijden hanteren. Bezoekers hoeven binnen geen anderhalve meter afstand van elkaar te houden, maar ze mogen alleen naar binnen met een coronatoegangsbewijs. Bezoekers kunnen zich vooraf laten testen via Testen voor Toegang.

Pieter de Kroon
Quote

"We zijn vijftien maanden dicht geweest. We moeten alles schoonmaken, personeel en portiers regelen"

Pieter de Kroon, Chicago Social Club

Een deel van de clubs heeft inmiddels aangegeven volgend weekend open te gaan, waaronder de Supperclub, Nyx, Bitterzoet, Chicago Social Club en Paradiso. Anderen volgen waarschijnlijk een week later, omdat er in eerste instantie was aangekondigd dat de versoepelingen pas op 30 juni zouden ingaan. 

Dat de clubs meteen met de volledige capaciteit open mogen, had De Kroon niet zien aankomen. "Dat is wat je wil, je wil die volle bak draaien, maar we hadden gedacht dat het heropenen gefaseerd zou gaan." De voorwaarde dat iedere bezoeker zich vooraf moet laten testen ziet De Kroon niet als een belemmering: "Het is een extra handeling aan de deur, maar daarna is het een normale avond. De sfeer zal na al die maanden uitgelaten zijn."

De komende week is er werk aan de winkel. "We zijn vijftien maanden dicht geweest. Die club is aan het verstoffen. We moeten hem helemaal schoonmaken, personeel en portiers regelen, de bars moeten spic en span gemaakt worden", legt De Kroon uit. "Nieuw is ook dat we open gaan zonder rookruimte. Dat is vorig jaar door het kabinet bepaald, maar daar zullen bezoekers nu voor het eerst wat van merken."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938