Start van hoofdcontent

Stad

nl

Experimenteerdrift tussen de lakens sinds lockdown: "Elke week aftrekken via de Zoom"

20 juni 2021, 20.26 uur · Door Hester van Dijk

Sinds de lockdown zijn we druk gaan experimenteren tussen de lakens. Dat blijkt uit onderzoek van sekskenniscentrum Rutgers. Ook de verkoop van seksspeeltjes is in het afgelopen jaar verdubbeld vergeleken met het jaar ervoor. Vooral de mensen die de lockdown als rustgevend hebben ervaren, hadden vaker seks.

AT5

Bij Mail en Female aan het Weteringscircuit kunnen ze er niet omheen: de verkopen zijn het afgelopen jaar flink toegenomen. Manager Madeleine Vreekamp: "Er is een top drie aan te wijzen. De womanizers zijn in trek, dat zijn apparaatjes die werken op luchtdruk. Ook is er meer handel geweest in de BDSM-hoek, dus handboeien en tepelklemmen en zo, en wat we ook zien is dat er meer voorbinddildo's zijn verkocht." 

Senior onderzoeker van sekskenniscentrum Rutgers Hanneke de Graaf herkent het beeld dat we meer zijn gaan experimenteren met seks. "Dat hoeft niet alleen in speeltjes te zitten. Het kan ook op een andere plek, een andere tijd of een ander standje zijn." De toename in vrijlust is vooral te zien in de  groep mensen die de lockdown als positief heeft ervaren. Stellen die vaker thuis zijn met elkaar, wat langer kunnen blijven liggen in de ochtend, of tussen de middag met elkaar het bed in duiken, omdat ze niet op kantoor zitten. 

De stijging van de verkoop van seksspeeltjes kan ook worden toegeschreven aan de singles, denkt De Graaf. Van hen is vastgesteld dat ze minder seks hebben gehad tijdens de lockdown. "Speeltjes zijn natuurlijk ook heel geschikt voor solo-seks, en ik vermoed dat daar de verkopen ook gestegen zijn."

Aftrekken via de zoom

Bij Mail en Female konden ze door de lockdown geen cursus vingeren of aftrekken meer geven. Het besluit om die opleiding voortaan online te doen, bleek een doorslaand succes. Madeleine Vreekamp: "Op een gegeven moment was het zo druk dat we mensen af moesten zeggen. We stonden de hele tijd af te trekken op de zoom.

We hebben nu besloten de cursus op te nemen, zodat je m kan doen wanneer je wil." De cursus aftrekken gaat overigens harder dan de cursus vingeren. Vreekamp heeft wel een vermoeden waar dat aan ligt. "Vrouwen vinden het denk ik makkelijker om toe te geven dat ze iets over seks willen leren, en mannen willen denk ik niet graag toegeven dat ze gewoon niet zo goed in vingeren zijn."

Je zou bijna denken dat het jammer is dat de lockdown bijna voorbij is. Maar Mail en Female voorziet juist een hete summer of love, waarin veel schade ingehaald gaat worden. "In de winkel merken we in ieder geval nog geen enkele teruggang in de drukte."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938