Start van hoofdcontent

Stad

nl

DJ Joost van Bellen roept Nederlands elftal op regenboogband te dragen bij wedstrijd in Boedapest

21 juni 2021, 17.10 uur · Aangepast 21 juni 2021, 19.18 uur · Door AT5/NH Amsterdam

DJ Joost van Bellen roept het Nederlands elftal op om aanstaande zondag tijdens de achtste finale in Boedapest een regenboogband te dragen. Hongarije voerde recent een anti-homowet in om jongeren 'te willen beschermen tegen informatie over homoseksualiteit en geslachtsverandering.' Volgens van Bellen kan het elftal met de band solidariteit tonen met de LHBTI-gemeenschap in het land. 

"Ik zat naar Nederland - Oostenrijk te kijken en scrolde tegelijkertijd wat op internet. Toen las ik het nieuws over de nieuwe wet in Hongarije", vertelt Van Bellen in het Radio 1-programma Blok en Toine

"Het zou een historisch moment zijn voor mensen zoals ik en voor heel veel anderen als het elftal zo'n band draagt. Met zo'n statement kun je echt de boeken in gaan. Spelers kunnen hiermee zeggen dat zij er ook voor ons zijn en regenboogmensen in Hongarije een hart onder de riem steken." 

Demonstratie bij homomonument 

Voorzitter van COC Nederland Astrid Oosenburg staat vierkant achter het plan van Van Bellen. "Met de wet wordt de homogemeenschap in het land monddood gemaakt. Ik ben het helemaal met Van Bellen eens dat het fantastisch zou zijn als de voetbalwereld van zich kan laten horen."

Een regenboogband werd eerder al gedragen door de aanvoerder van het Duitse elftal. 

Demonstranten bij het Homomonument - Ingezonden foto

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938