Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Meer dan honderd nieuwe jongerenwoningen in Nieuw-West

24 juni 2021, 12.25 uur · Aangepast 24 juni 2021, 15.18 uur · Door AT5/NH Amsterdam

Er komen 104 nieuwe jongerenwoningen in een nieuw woongebouw aan de Diderotstraat en de Descartesstraat in Nieuw-West. Van de 104 woningen in het nieuwe complex, zullen er 20 'meidenwoningen' worden. Naast de jongerenwoningen komen er ook nog eens 12 sociale huurwoningen.

Gemeente Amsterdam

Jongeren tussen de achttien tot achtentwintig jaar oud kunnen zich ervoor inschrijven. Wie zo'n woning krijgt, mag daar vervolgens vijf jaar wonen. Als het huurcontract van vijf jaar verloopt, moeten de jongeren het huis uit. 

'New Beginnings'

Het complex heeft de toepasselijke naam 'New Beginnings', “We willen de Rousseaubuurt toegankelijk maken voor iedereen. ‘New Beginnings’ is een prachtige kans voor jongeren op een betaalbare woning, in een hechte buurt met een mooie toekomst", vertelt Marien de Langen van woonstichting Stadgenoot. 

Stadgenoot gaat de komende jaren investeren in de Rousseaubuurt door woningen te verbeteren, te slopen en nieuwe woningen bij te bouwen. 

'Meidenwoning'

Van de 104 jongerenwoningen zijn 20 woningen 'meidenwoningen', deze zijn specifiek bestemd voor meiden uit Nieuw-West. Stadgenoot wil twee van dit soort 'meidenwoongroepen' realiseren, dit is de eerste van de twee. 

"We willen voor meiden woonvoorzieningen kunnen realiseren. Het idee is dan dat de woningen geclusterd zijn. Zodat ze wel zelfstandig wonen maar dicht bij elkaar zijn, zo kunnen ze elkaar bijvoorbeeld helpen. Ook moet er een ontmoetingsruimte komen voor de meiden", vertelt een woordvoerder van Stadgenoot. 

Oppervlaktes

Het nieuwe woongebouw komt op de plek van het voormalige Diderotblok, een bedrijfsgebouw uit 1957. De 104 jongerenwoningen bestaan uit twee kamers die goed zijn voor een oppervlakte van 36 vierkante meter. De 12 sociale huurwoningen hebben drie kamers van in totaal 76 vierkante meter. Het gebouw moet in de zomer van 2022 worden opgeleverd.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938