Start van hoofdcontent

Misdaad

nl

Opnieuw twee mannen aangehouden in zaak rond doodgeschoten Ayla Mintjes

25 juni 2021, 17.35 uur · Door AT5/NH Amsterdam

De politie heeft afgelopen woensdag twee nieuwe verdachten aangehouden in de zaak rond de doodgeschoten Ayla Mintjes. Het gaat om twee Amsterdammers van 20 en 21 jaar.

Ze worden verdacht van medeplichtigheid aan de moord op Mintjes en de poging tot moord op haar vriend, voorbereidingshandelingen daartoe en wapenbezit. De 21-jarige Amsterdammer wordt ook nog eens verdacht van witwassen.  Eerder werden al drie anderen aangehouden in deze zaak.

Vuurwapens

Agenten troffen tijdens huiszoekingen in de woningen van de mannen drie vuurwapens aan. In de woning van de 21-jarige lag ook nog eens 6.000 euro aan contant geld. De rechter-commissaris heeft de twee vandaag voor veertien dagen in bewaring gesteld.

Doelwit

Mintjes werd op zondag 16 mei beschoten in de Maassluisstraat toen ze achter het stuur van een auto zat. Ze overleed in het ziekenhuis aan haar verwondingen. Volgens het Openbaar Ministerie was niet zij, maar haar 26-jarige vriend het eigenlijke doelwit. Hij wist te ontkomen. In januari en maart dit jaar werden er al vier personen aangehouden die een moord op hem zouden hebben voorbereid.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938